ACTUEEL

Malafide verkopers richten zich op West-Brabantse ouderen

Op meerdere plekken in West-Brabant zijn ouderen opgelicht door malafide ‘verkopers van personenalarmeringssystemen’. De verkopers beweren op te treden namens thuiszorgorganisatie TWB. Dat meldt BN De Stem naar aanleiding van waarschuwingen van gemeente Roosendaal en thuiszorgorganisatie TWB.

Volgens TWB zetten de verkopers de ouderen onder druk om een alarmkastje aan te schaffen. Daarbij wordt de bewering gedaan dat het kastje in verbinding staat met de thuiszorgorganisatie. Als de oudere vervolgens na overleg met mantelzorgers of professionals besluit de aankoop te annuleren dan volgt het dreigement van een boete van 50 euro.

TWB en de gemeente Roosendaal laten weten dat thuiszorgorganisaties nooit zelf aan de deur komen voor een abonnement voor alarmering. Ook geven ze nooit informatie aan derden, zodat deze ouderen kunnen benaderen.

Op basis van klachten bij de TWB-afdeling Klant&Service concludeert TWB dat het om twee verschillende bedrijfsnamen gaat. De bedrijven zijn te vinden op internet en gebruiken een 085-telefoonnummer. Een antwoordapparaat verbindt door zonder dat iemand opneemt. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top