Gastvrijheid

Blokhuis wil eind aan stunten met drank

Het kabinet wil de mogelijkheid voor winkels om te stunten met alcoholische producten aan banden leggen. De maatregel zou deel moeten uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord, waar momenteel over wordt gesproken, zeggen ingewijden na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws over een concept voor het akkoord.

Er bestaat al een wet die gemeenten in staat stelt stuntaanbiedingen met alcoholische producten van meer dan 30 procent korting tegen te gaan, maar die bevoegdheid wordt vrijwel niet gebruikt. Het idee is om die bevoegdheid landelijk te maken, zodat er een gelijk speelveld komt.

Over het preventieakkoord wordt al maanden gesproken, een definitieve versie ervan wordt in het najaar verwacht. Een andere mogelijke maatregel is een minimumprijs, zegt een bron, maar daar zou dan eerst onderzoek naar moeten komen. Invoering van een minimumprijs voor alcoholische producten is nu niet aan de orde. Ook indexatie van de accijnzen op alcohol is een van de voorgestelde maatregelen in het concept, om deze te laten meegroeien met de inflatie. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

H hor

2 september 2018

Wat een flauwekul. Gezondheid en dan het verbieden van aanbiedingen. Vadertje staat wordt zo een communistische dictatoriale club die gaat bepalen wat we wel en niet moeten doen, eten en drinken.
Als Blokhuis gezondheid echt hoog op zijn lijstje heeft staan waarom moeten we (en ouders voor hun kindeten) kapitalen betalen voor sportscholen, zwembaden en lidmaatschappen sportverenigingen.

Top