ACTUEEL

Thuiszorgorganisaties Zwolle bundelen krachten

Carinova, Driezorg, IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan vanaf 2019 gezamenlijk wijkzorg leveren in Zwolle. Het samenwerkingsverband heeft een voorlopige gunning van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea om de komende drie jaar verpleging en zorg thuis aan te bieden in de gemeente. Op 20 september volgt definitieve contractering, zo maken de partijen bekend.

De samenwerking heeft toegevoegde waarde voor zowel de betrokken zorgorganisaties als de cliënten, stellen de initiatiefnemers. "Samen hebben de ouderenzorgorganisaties veel kennis en kunde paraat, omdat er een beroep kan worden gedaan op een netwerk van behandelaren gespecialiseerd in de zorg voor ouderen, zoals specialisten ouderengeneeskunde en paramedici met ervaring in de geriatrische zorg."

De partijen in het samenwerkingsverband hebben momenteel moeite om voldoende bekwaam personeel aan te trekken. Door de inzet van medewerkers samen slim te organiseren kan volgens de organisaties beter, efficiënter en voor de betrokken medewerkers prettiger aan de vraag van de cliënt worden voldaan. De gespecialiseerde diensten op het gebied van wondzorg of dementiezorg van de verschillende organisaties zijn voortaan beschikbaar voor alle cliënten van het samenwerkingsverband. Ook gaan de organisaties samenwerken aan het vergroten van de deskundigheid en professionaliteit van de thuiszorgmedewerkers, onder meer met scholing en intervisie.

Expertise

"Iedere organisatie brengt haar eigen ervaring en expertise mee. De bundeling van krachten komt ten goede aan de zorg die wij samen aan onze wijkzorg cliënten kunnen bieden. Een goede ontwikkeling", aldus Janita Gorte, directeur-bestuurder van Driezorg. De partijen benadrukken dat cliënten ook vanaf 2019 de vrijheid houden om binnen het samenwerkingsverband zelf hun zorgaanbieder te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top