ACTUEEL

Interim-bestuurder moet problemen Arduin mee oplossen

De in opspraak geraakte aanbieder van gehandicaptenzorg Arduin zoekt een extra bestuurder om de problemen bij de instelling te helpen oplossen. Deze interimmer gaat samen met de zittende topman Peter van Wijk leiding geven aan Arduin.

Blijkens de vacature wordt de extra bestuurder in principe voor acht maanden ingehuurd. Tot de opdracht behoren het verbeteren van het onderling vertrouwen binnen de organisatie, het aanzetten tot een gedrags- en cultuurverandering, het op orde brengen van de randvoorwaarden voor het primair proces  en het borgen van de kwaliteit en veiligheid van zorg.  

Met name met dit laatste onderwerp is Arduin recentelijk negatief in het nieuws gekomen. Vanwege ernstige tekortkomingen in de zorg moest de locatie Aagtekerke onlangs op last van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de zorgactiviteiten staken. De bewoners zijn overgeplaatst naar andere locaties.  

Volgens Arduin speelt krapte op de arbeidsmarkt een belangrijke rol bij de problemen. De tijdelijk bestuurder gaat zich dan ook bezig houden met onderwerpen als werving, medewerkerstevredenheid, verzuim en het verbeteren van de (werk)cultuur.

Excuses

Blijkens berichtgeving in het AD heeft de top van Arduin in een brief excuses gemaakt aan alle cliënten en hun familieleden. In de brief blikken bestuurder Peter van Wijk en toezichthouder Jan Geluk terug op de maatregel van de inspectie. “Wij respecteren deze maatregel en betreuren het dat het zoveel onrust bij u heeft veroorzaakt”, schrijft de top van Arduin. Volgens de Arduin-top werk de organisatie met ‘met man en macht’ het verbeteren van de complexe zorg. Zo is Arduin bezig met het werven van nieuw personeel. Samen met andere zorginstellingen wordt gekeken naar mogelijkheden voor een vernieuwd crisis- en behandelcentrum. Ook komen er nieuwe woningen in de Middelburgse wijk Rittenburg en in Oost-Souburg.

 

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Marjon Vonck

22 september 2018

"Tot de opdracht behoren het verbeteren van het onderling vertrouwen binnen de organisatie, het aanzetten tot een gedrags- en cultuurverandering, het op orde brengen van de randvoorwaarden voor het primair proces en het borgen van de kwaliteit en veiligheid van zorg. ....."

In 8 maanden???

D G o

23 september 2018

Er wordt waarschijnlijk een Tita-tovenaar gezocht. Toch kan met een gerichte aanpak van vooral het middelmanagement ver worden gekomen.

Top