ACTUEEL

Willem de Boer stapt op bij MC Groep en MC Slotervaart

Willem de Boer treedt terug als bestuurder van MC Groep én als bestuurder van MC Slotervaart per 1 oktober. Hij blijft aandeelhouder van beide ziekenhuizen. Met zijn vertrek als bestuurder is een strikte scheiding tussen bestuur, toezichthouder en aandeelhouder gerealiseerd.

De Boer is één van de oprichters van MC Groep. Hij heeft besloten dat het een goed moment is om na ruim tien jaar te stoppen als bestuurder van MC Groep. Gelijktijdig treedt hij ook terug als bestuurder van MC Slotervaart, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld. Afgelopen zomer werd bekend dat De Boer zijn functie als bestuursvoorzitter van MC Slotervaart neerlegt. Hij zou wél aanblijven als lid van de raad van bestuur, Mariska Tichem volgde hem op als voorzitter.

Volgens woordvoerder Gerard Honkoop van MC Groep is er is nog geen opvolger voor De Boer in zicht. De raad van commissarissen heeft hiervoor ook nog geen procedure gestart. Waarschijnlijk is volgens Honkoop dat er termijn gezocht wordt naar een interim financieel directeur voor de korte termijn, zonder statutaire bevoegdheid om de voorzitter van de raad van bestuur bij te staan. Het is niet bekend wat De Boer gaat doen. Hij blijft wel aandeelhouder van MC Groep. Ook Loek Winter is aangebleven als aandeelhouder nadat hij is teruggetreden als bestuurder van MC Groep.

Andere besturing

In een persverklaring valt te lezen dat De Boer positief terugkijkt op wat er de afgelopen jaren bereikt is bij de MC Groep. "Er staat in Flevoland een volwaardige, zelfstandig ziekenhuisorganisatie, waar MC Groep samen met haar partners deze 7/24 zorg dicht bij de burger van Lelystad, Dronten, Urk en de Noordoostpolder verleent." De commissarissen zijn Willem de Boer zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van beide organisaties. De organisaties zijn nu in een nieuwe fase gekomen, die vraagt om een "andere besturing om maximale slagkracht te krijgen".

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

27 september 2018

Wanneer ik lees ‘De organisaties zijn nu in een nieuwe fase gekomen, die vraagt om een "andere besturing om maximale slagkracht te krijgen.’, vraag ik mij altijd af wat daarmee wordt bedoeld. Of, waar men het vooral niet over wil hebben.

Waarom heeft de MC Groep niet al veel eerder over maximale slagkracht willen beschikken?

Jaap van den Heuvel

27 september 2018

Hoe lang loop je nu al mee Dick?

Top