ACTUEEL

Radboudumc en Maastricht UMC gaan samen netwerken

Het Radboudumc en Maastricht UMC+ zijn samen de Academische Alliantie begonnen. Dat houdt in dat de twee UMC’s structureel nauwer gaan samenwerken en door elkaars kennis en expertise te delen en aan te vullen het zorgaanbod in Zuid-Oost Nederland te vergroten. Dat betekent verkorting van wachttijden voor sommige specialismen en over het algemeen kostenefficiency door betere inzetbaarheid van dure infrastructuur en apparatuur.

Eind september hebben Marja van Dieijen, bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+, en Leon van Halder, bestuursvoorzitter van het Radboudumc, de samenwerkingsovereenkomst getekend, zo laat het Radboudumc weten.

Initiatieven

Beide ziekenhuizen werkten al samen op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek op gebieden als klinische genetica, klinische farmacie, kindzorg en diepe hersenstimulatie (DBS). De afgelopen tijd zijn er nog veel meer samenwerkingsinitiatieven ontstaan en in de maak, onder meer op het gebied van cardiologie, radiologie en KNO (schedelbasischirurgie), oncologie en neurowetenschappen. Ook op het gebied van onderwijs en opleiding zien de UMC’s nog meer synergiemogelijkheden, zoals een gezamenlijk aanbod van leerstoelen, opleidingen en stages.

Netwerken

Tot slot vinden de UMC’s zo’n alliantie een mooie manier van netwerken. Beide academische ziekenhuizengeloven in de kracht van netwerksamenwerking in tegenstelling tot overnames en fusies. Zij werken dan ook in vele netwerken samen met andere ziekenhuizen, instellingen en zorgaanbieders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top