ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Ron Akkerman vertrekt bij Pro Persona

Ron Akkerman stapt op als voorzitter van de raad van bestuur van de Pro Persona groep, per februari 2019. Na bijna 12 jaar bestuurder te zijn geweest van de ggz-instelling vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging.

"Het waren twaalf mooie en dynamische jaren", schrijft hij in een persverklaring. "Pro Persona is financieel gezond en ik ben trots op onze medewerkers die zich iedere dag weer met hart en ziel inzetten voor de cliënten en op het feit dat ze door cliënten daarvoor gewaardeerd worden met een 8. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging in deze fase van mijn loopbaan en neem de ruimte om me daarop te bezinnen".

De raad van toezicht laat weten het jammer te vinden dat Akkerman vertrekt. “We hebben grote waardering voor de wijze waarop Ron leiding heeft gegeven aan Pro Persona. Zijn drive, analytisch vermogen en betrokkenheid bij zowel de zorginhoud als het bedrijfsmatig werken, zijn cruciaal geweest voor de transitie en het toekomstbestendig maken van onze mooie GGZ-organisatie”.

De raad van toezicht gaat op zoek naar een interim-bestuurder, die met lid van de raad van bestuur Cecile Exterkate zal samenwerken. Intussen wordt een profiel van een te werven nieuwe voorzitter opgesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top