Gastvrijheid

Voeding wordt onderdeel van specialistische revalidatie

Voor het eerst in Nederland wordt voeding ingezet als belangrijk onderdeel van het herstel bij medisch specialistische revalidatie. Revalidatiecentrum Revant in West-Brabant en Zeeland en dienstverlener FoodforCare werken vanaf 1 oktober aan de ontwikkeling van een nieuw voedingsaanbod, gericht op voedingswaarde én welbevinden. Onder het motto: lekker eten en drinken kan een wezenlijk verschil maken, juist wanneer het nodig is.

Dit melden FoodforCare en Revant in een gezamenlijk bericht. Binnen de specialistische revalidatie is geen voedingsformule bekend die aansluit bij de huidige behoeften en wensen van patiënten. Daarom gaan Revant en FoodforCare die samen ontwikkelen. De voedingswaarden worden toegespitst op verschillende revalidatiegroepen, op basis van wetenschappelijke kennis en verschillende interne onderzoeken.

Hersteltraject

Om te voorzien in een langere opnameduur is een cyclus van zes weken ontwikkeld. Hierin zijn de voedingswaarden specifiek afgestemd op het hersteltraject. Op basis van metingen, zoals bijvoorbeeld eiwitopname, is een menu gemaakt van zes eetmomenten over de dag: ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. FoodforCare kookt met alleen verse ingrediënten en kiest voor servies waardoor patiënten kwaliteit beter ervaart. Om ze tot bewegen te stimuleren worden de gerechten buiten de rustkamers geserveerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top