ACTUEEL

Verpleegkundige onterecht ontslagen om medicijndiefstal

De Arnhemse kantonrechter heeft bepaald dat Het Schild in Wolfheze een onterecht op staande voet ontslagen verpleegkundige een billijke vergoeding moet betalen. De ex-werkneemster werd verdacht van structurele diefstal van medicijnen. Later werd haar onschuld bewezen.

Dat schrijft dagblad de Gelderlander op 3 oktober. Zowel de ontslagen vrouw als directeur Frank van der Eijnden van Het Schild kunnen niet zeggen hoe hoog de ontslagvergoeding is. Het Schild geeft aan dat het niet tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep gaat.

Camera’s

Het Schild is een zorginstelling voor ongeveer dertig blinde en slechtziende ouderen. Vorig jaar werd ontdekt dat er een flinke hoeveelheid kalmerings- en slaapmiddelen was gestolen. De directie heeft een extern bureau voor bedrijfsrecherche ingeschakeld en verborgen camera’s geïnstalleerd. Daarnaast zijn de protocollen voor uitgifte van medicijnen aangepast.

Klokkenluiders

Dit was niet het enige probleem bij Het Schild, zo bleek eerder dit jaar. Klokkenluiders trokken in de Gelderlander aan de bel over de kwaliteit van de zorgverlening door het grote personeelsverloop, het vertrek van enkele managers en het gebrek aan gekwalificeerde krachten. Ook werd de stijl van de directie te autoritair genoemd. Volgens Het Schild is de zorg nooit onder de maat geweest, maar de instelling heeft de IGJ ingeseind.

Het Schild had vorig jaar een begrotingstekort van 370 duizend euro. Dat ze wil wegwerken met een reorganisatie en bezuinigingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top