ACTUEEL

Roosendaal wil stoppen met Care Innovation Center

De gemeente Roosendaal wil stoppen met de financiering van het Care Innovation Center West-Brabant (CIC). Roosendaal wil niet langer meer de enige financier zijn van het innovatiecentrum voor de zorg. Bovendien was afgesproken dat het centrum vanaf 2019 zonder bijdrage van de gemeente zou moeten functioneren. Het CIC is nu in gesprek met andere gemeenten, ziekenhuizen, ouderenbonden en onderwijsinstellingen, meldt de directie van het CIC. De gemeente wacht de toekomstplannen van het centrum af.

Roosendaal had de ambitie om zorgstad te worden, schrijft dagblad BN/De Stem. Het CIC, de Zorgboulevard van het Kellenbeekcollege en het Innovitapark waren daarin de speerpunten. Maar onlangs kreeg het CIC West-Brabant van het College van B&W te horen dat de financiering wordt gestopt. Het is niet duidelijk om hoeveel geld het gaat. De verantwoordelijk wethouder doet geen uitspraak over de plannen.

Samenwerkingspartner Bravis ziekenhuis is verrast door de plannen van de gemeente. Een woordvoerder zegt dat het met andere zorginstellingen wil kijken hoe ze het voortbestaan van het CIC kunnen waarborgen.

Health Innovation School

Het CIC West-Brabant afficheert zichzelf als een ‘netwerkorganisatie die bedrijven, zorgorganisaties en onderwijs bij elkaar brengt’. Een van de initiatieven is het Huis van Morgen, waar studenten en zorgverleners kennis kunnen maken met nieuwe technieken. Op 1 oktober maakte het CIC West-Brabant de primeur bekend van de eerste Regionale Health Innovation School in Zuidwest Nederland, analoog aan de landelijke Health Innovation School van Radboud REshape Center en het ministerie van VWS. De regionale school is een initiatief van het CIC West-Brabant, GD-West Brabant, Innovitapark en Alles is Gezondheid. Vijftig innovatieve professionals en toekomstige leiders krijgen daar de mogelijkheid om samen te leren, co-creëren en implementeren in vitaliteit, welzijn en zorg. De trainingen gaan begin 2019 van start.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top