ACTUEEL

Arduin stelt per direct tweede bestuurder aan

De raad van toezicht van Stichting Arduin heeft Gerton Heyne aangesteld als tweede, tijdelijk bestuurder naast Peter van Wijk. Heyne start per direct met zijn werkzaamheden. Hij gaat zich voor een periode van acht maanden toeleggen op kwaliteit van zorg en op hrm.

Dat maakt Arduin bekend op 5 oktober. Het is vooral een personeelstekort die oorzaak was van de problemen op locatie Aagtekerke, waardoor de IGJ Arduin dwong de zorg daar te stoppen. Inmiddels werkt de organisatie aan verbeteringen.

Samenwerking

Naast de intensieve samenwerking met de collega-zorginstellingen in Zeeland voert Arduin constructieve gesprekken met enkele grote ervaren instellingen elders in het land die kunnen assisteren bij het realiseren van de verbeteringen, zo stelt de zorginstelling. “Ik weet dat we een forse slag moeten maken binnen Arduin, maar we weten wáár en we weten hoé en het tempo met deze samenwerkingspartijen zit er zeker in”, aldus Jan Geluk, voorzitter van de rvt.

Peter van Wijk kondigde eind september zijn vertrek bij Arduin aan. Hij zal uiterlijk 1 januari 2019 terugtreden. Dat geeft de organisatie tijd om een nieuwe bestuurder te zoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top