ACTUEEL

Bestuurder Arduin stapt vroegtijdig op

Peter van Wijk, bestuurder van Arduin, heeft op zaterdag 22 september zijn vertrek aangekondigd. Hij zal uiterlijk 1 januari 2019 terugtreden. Deze termijn biedt voldoende tijd om een tijdelijke, tweede bestuurder te werven voor een positie naast de huidige bestuurder en deze in te werken.

Dat maakt Arduin bekend op haar website. Op 21 september kondigde Arduin al op zoek te gaan naar een extra bestuurder naast Peter van Wijk. Van Wijk wilde eigenlijk eind volgend jaar vertrekken, maar vanwege de onrust bij Arduin heeft hij dit vervroegd.

Behandelcentrum

Die onrust ontstond onder andere doordat de IGJ aan Arduin opdroeg om een aantal cliënten van het Behandelcentrum in Aagtekerke te verplaatsen. Dat moet voor 1 oktober gebeuren. Volgens Arduin is één cliënt inmiddels verhuisd, de andere vijf volgen deze week. Volgens de inspectie was de zorg van zorgverleners en medisch specialisten in het behandelcentrum onder de maat. Volgens Arduin komt dat vooral door personeelstekort door krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn al allerlei maatregelen genomen, zoals het trainen van medewerkers, het uitbreiden van contracten en een wervingsactie maar met onvoldoende resultaat.

Kamervragen

Arduin heeft, verdeeld door heel Zeeland, 160 relatief kleine woonlocaties voor cliënten met een complexe gedragsproblematiek. Er werken ongeveer duizend medewerkers. John Kerstens van de PvdA en Fleur Agema van de PVV hebben Kamervragen gesteld over de beloning van de raad van toezicht van Arduin. Deze week maakte PZC bekend dat de leden hun beloning vorig jaar met 66 procent hebben verhoogd. Zo ging de vergoeding van voorzitter Jan Geluk van 10620 euro in 2016 naar 17672 euro vorig jaar.  Geluk noemt de vergoeding voor de leden 'alleszins redelijk'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top