HRM

's Heeren Loo rekruteert personeel in het leger

's Heeren Loo is begonnen met rekruteren van personeel bij Defensie. Sinds deze zomer hebben tien medewerkers een leerwerkplek bij de instelling voor gehandicaptenzorg. Dertien zijn er nog bezig met de procedure. 's Heeren Loo had gehoopt op meer animo.

Dat vertelt Ellen Boonen, directeur HRM van 's Heeren Loo, op 9 oktober aan website Xpert HR Actueel. De deelnemers vanuit Defensie, variërend van een kok tot een korporaal, zijn wel erg enthousiast.

Zijinstromers

's Heeren Loo heeft een permanente vraag naar personeel. Op de website staan gemiddeld driehonderd vacatures. 's Heeren Loo zoekt, net als collega-instellingen, vooral verzorgers en begeleiders. Zijinstromers moeten aan een aantal eisen voldoen, zoals kunnen werken in teamverband, niet snel uit balans zijn en kunnen de-escaleren bij agressie. Dus was het logisch om bij Defensie aan te kloppen, zegt Boonen.

Werkervaring

Sinds begin 2018 ligt de afspraak dat medewerkers die uit dienst gaan werkervaring kunnen opdoen bij 's Heeren Loo. De zorginstelling werkt daarvoor samen met de Care Academy in Harderwijk en verschillende ROC’s. Voor de uittreders is een financiële regeling getroffen met Defensie.

HRM van 's Heeren Loo denkt er ook over na om penitentiaire inrichtingen en de poilitie te gaan benaderen met hun personeelsvraag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top