Finance

Diak klopt aan bij Europese Investeringsbank

Het Diakonessenhuis met vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn heeft de Europese Investeringsbank (EIB)gevraagd om een lening van 43 miljoen euro. Het geld is bedoeld voor ver- en nieuwbouw op de verschillende locaties.

Het Diakonessenhuis bouwt de komende jaren aan een duurzaam en toekomstbestendig ziekenhuis waar het prettig werken en verblijven is, zo laat het ziekenhuis op de eigen website weten. Naast nieuw- en verbouw betekent dit de aanschaf van nieuwe apparatuur en de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier. De totale kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen 106 miljoen euro.

Het Diakonessenhuis is niet het eerste Nederlandse ziekenhuis dat een beroep doet op de EIB. Vorig jaar wisten het Amphia ziekenhuis in Breda en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) een lening van respectievelijk 100 miljoen euro en 43 miljoen euro aan te trekken. Eerder al leenden ziekenhuizen in Amsterdam, Deventer, Maastricht en Rotterdam samen honderden miljoenen euro's bij de EIB.  

Het verzoek van het Daikonessenhuis moet nog goedgekeurd worden door de raad van bestuur van de EIB.

 

 

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nico

15 oktober 2018

En het eigen vermogen aantasten, en 75 miljoen bij de Rabobank lenen en nog een 43 miljoen lenen bij de EIB. https://www.banken.nl/nieuws/20719/rabobank-en-bng-bank-financieren-diakonessenhuis

Top