ACTUEEL

Ook MC Slotervaart is failliet

Na MC IJsselmeerziekenhuizen valt nu ook MC Slotervaart om: de rechtbank Amsterdam heeft de aan MC Slotervaart verleende surseance van betaling omgezet naar een faillissement. Tegelijk stellen de zorgverzekeraars geld beschikbaar voor een voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg die in het ziekenhuis wordt verleend. Dit meldt MC Slotervaart in een persverklaring.

Het faillissement betekent dat het ziekenhuis op korte termijn gaat sluiten. De opvang van patiënten is gegarandeerd door de zorgverzekeraars en de omliggende ziekenhuizen. Daarover heeft MC Slotervaart afspraken gemaakt met de Amsterdamse ziekenhuizen, Zilveren Kruis, de overige zorgverzekeraars en de bewindvoerders, die nu curatoren zijn. MC Slotervaart is eerder al gesloten voor nieuwe patiënten.

Voor de patiënten die op dit moment in ziekenhuis liggen betekent het dat zij de komende dagen naar een ander ziekenhuis worden overgeplaatst om de goede zorg te waarborgen. Ook de poliklinische patiënten worden de komende periode aan een ander ziekenhuis overgedragen. Dit traject wordt volgens het Slotervaart zorgvuldig en in overleg met alle betrokken partijen uitgevoerd. "Voor de patiëntgegevens wordt nu door curatoren gezocht naar een oplossing die uiteraard in overeenstemming is met de privacyrichtlijnen."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

25 oktober 2018

Dit is een correctie van een historische fout (90-er jaren?) van ministerie, zorgverzekeraars etc. om het Slotervaart destijds in de lucht te houden toen het nog een gemeenteziekenhuis was. Het ‘opruimen’ van het overschot aan zorgcapaciteit had destijds de gemeente Amsterdam echter veel kosten opgeleverd door de wachtgeldverplichtingen bij ontslag van alle medewerkers en medisch specialisten.

Maar daarnaast is het juist dat wordt geconstateerd dat het ziekenhuis te kampen had met veel achterstallig onderhoud. Mevr. Erbudak heeft daar nooit wat aan gedaan, en daarna hadden ook de de heer Winter c.s. hiervoor de ogen gesloten.
En bij geen onderhoud gaat het bladderen en rotten. Het ziekenhuis was misschien het goedkoopste ziekenhuis in A’dam. Maar dat was anders geweest wanneer er wel genoeg geld was uitgetrokken voor onderhoud gebouwen, installaties en medische apparatuur.

Dus, nee het faillissement is niet te wijten aan het ZK en andere zorgverzekeraars, maar aan de bestuurders die hun taken niet juist hebben uitgevoerd.

De eigenaren zouden moeten kunnen worden aangeklaagd voor het slechte bestuur met een faillissement tot gevolg.....

Top