ACTUEEL

Zorgondernemer werkt aan mogelijke doorstart Slotervaart

Zorgondernemer Sinan Belhawi is serieus bezig met een mogelijke overname van MC Slotervaart, meldt BNR Nieuwsradio. Hij verwacht dat er eind deze week duidelijkheid komt over het failliete ziekenhuis.

Belhawi zegt tegen BNR: "We zijn er dag en nacht mee bezig, we moeten het Slotervaart redden, het is geen one man show, het is een hundred men show". Hij noemt de overname van het Amsterdamse ziekenhuis een "unieke kans": "Het old boys network heeft gefaald om dit overeind te houden, wij kunnen als innovatoren het verschil maken." De ondernemer noemt het "te belachelijk voor woorden" dat een verzekeraar bepaalt of een ziekenhuis wel of niet de deuren moet sluiten.

De ondernemer wil het MC Slotervaart ondernemend maken door te snijden in de kosten en door te focussen op behandelingen die winstgevend zijn. Hij kondigt aan deze week nog een serieus bod te gaan uitbrengen. De curator bevestigt tegen BNR dat hij met "drie serieuze kandidaten" in gesprek is.

Belhawi is oprichter van onder meer Medical Booking, dat naar eigen zeggen de zorg toegankelijker maakt door wereldwijd patiënten met artsen te verbinden. Dit gebeurt door middel van een geautomatiseerde medische hulplijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

30 oktober 2018

‘Focussen op de behandelingen die winstgevend zijn’ —> daarmee houd je geen echt ziekenhuis overeind. Wordt een variant op de MC Groep.
Advies: Niet blij laten maken met een dode mus.

Top