Vastgoed

Nu voor Straks bouwt zorgwoningen in Austerlitz

Zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt laat nieuwe zorgwoningen bouwen in Austerlitz. Ze zijn bestemd voor ouderen met een zorg- of Wmo-indicatie, maar met een te hoog inkomen om in aanmerking te komen voor zorgappartementen in de sociale huursector.

Er komen acht zorgwoningen in het Hart van Austerlitz. Woonstichting Nu voor Straks, een bewonersinitiatief geïnitieerd door Austerlitz Zorgt, heeft op 31 oktober een overeenkomst gesloten met Triodos Bank. De gemeente Zeist heeft zich garant gesteld. Daarnaast is er een subsidie van de provincie Utrecht en de rest komt uit crowdfunding.

Energieneutraal

De woningen worden verhuurd tegen huur aan de onderkant van de vrije marktsector. Zo kunnen oudere bewoners in het dorp blijven wonen als ze vanwege hun gezondheid hun eigen huis uit moeten.

De woningen worden energieneutraal en maken onderdeel uit van een project met in totaal vijftien grondgebonden woningen. Woonstichting Nu voor Straks wordt eigenaar en beheerder van de woningen die volgens planning in de tweede helft van 2020 wordt opgeleverd. Austerlitz Zorgt gaat de zorgarrangementen leveren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top