ACTUEEL

Leon van Halder leidt commissie toekomst ouderenzorg

Leon van Halder, bestuursvoorzitter van het Radboudumc, gaat de Commissie Toekomst Zorg Thuiswonende Ouderen leiden. Die gaat – als gevolg van het VWS-programma Langer Thuis – fundamenteel onderzoeken hoe trends als vergrijzing, het ontstaan van tekorten op de arbeidsmarkt en de toename van het aantal kwetsbare ouderen met verschillende chronische aandoeningen kunnen worden beteugeld.

Dat meldt minister Hugo de Jonge van VWS op 2 november in een brief aan de Tweede Kamer. In de commissie hebben deskundigen zitting uit verschillende domeinen zoals gemeenten, zorgverzekeraars, sociaal domein, eerstelijnszorg en medische zorg.

2030

Aan de commissie wordt gevraagd te beschrijven hoe de zorg thuis voor ouderen er nu uitziet en welke ontwikkelingen zij ziet die gevolgen hebben voor de zorg voor ouderen thuis. Ook zal de commissie onderzoeken wat de ontwikkelingen betekenen voor de organisatie en de betaalbaarheid van de zorg thuis in 2030. Moeten ondersteuning en zorg anders worden ingericht om te zorgen dat ze ook in 2030 op niveau zijn? De commissie zal uiterlijk eind 2019 advies uitbrengen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Robert Mouton

6 november 2018

Een vraag is er om beantwoord te worden dacht ik. Een vraag beteugelen verondersteld dat dit binnen je macht ligt. Waar komt die veronderstelling vandaan?

Top