ACTUEEL

Just Care krijgt uitstel van betaling

Een faillissement dreigt voor zorginstelling Just Care uit Den Haag. De organisatie heeft uitstel van betaling gekregen. Volgens de bewindvoerder zouden er fouten met declaraties zijn gemaakt.

Dat meldt Omroep West op haar website. Volgens zorgverzekeraars kloppen de declaraties niet, waardoor ze zijn gestopt met uitkeren. Daardoor kan Just Care niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen.

Inspectie

De zorg voor cliënten loopt gewoon door. Just Care biedt ambulante ggz in Den Haag. Er werken acht mensen. Zij bieden zorg aan ongeveer honderddertig cliënten. In 2017 kreeg Just Care een waarschuwing van de IGJ omdat de zorg niet op orde was. Omdat er geen verbetering kwam legde de inspectie in februari een last onder dwangsom op. Die werd in april beëindigd, omdat Just Care besloot te stoppen met het verlenen van ggz-behandeling aan patiënten die worden behandeld onder de Zorgverzekeringswet. De instelling ging verder met alleen Wmo-zorg. Volgens de bewindvoerder hebben de huidige financiële problemen niets met deze zaak te maken.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top