ACTUEEL

Amsterdam UMC verhuist specialismen tussen locaties

Vanaf 12 november gaan patiënten de gevolgen van de fusie van het AMC en VUmc tot Amsterdam UMC merken in de zorgverlening. Deze week starten de eerste verhuizingen van zorgafdelingen. Longchirurgie en een deel van oogheelkunde gaan naar locatie VUmc. Orthopedie en de Intensive Care-kinderen gaan naar locatie AMC.

Dat meldt Amsterdam UMC op de websites van haar locaties. De longchirurgische operaties zullen voortaan op locatie VUmc uitgevoerd worden. Ook de  pre- en postoperatieve cardiothoracale chirurgie-poli's vinden plaats op locatie VUmc. De gehele orthopedische zorg is geconcentreerd op locatie AMC. Op locatie VUmc blijft een consultfunctie aanwezig voor spoedgevallen.

Kinder-IC

De kinder-IC op locatie VUmc is definitief gesloten. Alle intensieve kinderzorg is naar locatie AMC gegaan. Dit betekent dat alle operaties waarbij een kinder-IC nodig is, voortaan zullen plaatsvinden in het AMC. Locatie VUmc blijft derdelijns kinderzorg verlenen aan patiënten die niet van IC afhankelijk zijn in de kliniek Vrouw-kind. Poliklinische kinderzorg wordt op beide locaties geboden.

Oogheelkunde

De poli’s oogheelkunde verhuizen in twee delen, nu en op 3 december. Glaucoom en chirurgische retina gaan naar VUmc. De poli's voor andere oogheelkundige sub-specialismen blijven op locatie AMC. Oogheelkunde-operaties voor orbita, retina, en glaucoom vinden vanaf 12 november plaats in VUmc. Begin volgend jaar gaat de hele dermatologiezorg naar locatie AMC.  Door huisartsen doorverwezen dermatologische zorg is al sinds begin dit jaar in het Huid Medisch Centrum, een samenwerking van Amsterdam UMC en Centrum Oosterwal.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top