Vastgoed

Rechter beslist over zorgwoningen in raadhuis Waddinxveen

Het is nog maar de vraag of er 35 zorgappartementen komen in het leegstaande raadhuis van Waddinxveen. De gemeente wil een nieuwe aanbestedingsprocedure beginnen met een andere bestemming. Projectontwikkelaar Merwestreek, die de zorgwoningen zou ontwikkelen, spande een kortgeding aan om het project alsnog gegund te krijgen.

Dat meldt het AD op 13 november. De partijen stonden tegenover elkaar voor de Haagse voorzieningenrechter. Het punt van geschil is de buitenruimte rond het raadhuis. Merwestreek wil die benutten zodat de ouderen een terras en een balkonnetje konden krijgen. Maar dat stond niet in de aanbestedingsregels van de gemeente. De grond waarom het gaat is drieënhalve ton waard.

Symbolisch

Omdat er geen andere inschrijvingen waren heeft Waddinxveen de aanbestedingsprocedure gestopt. Merwestreek vindt dat niet terecht. De buitenruimte is volgens de projectontwikkelaar geen onlosmakelijk onderdeel van het bouwplan, zoals de gemeente telkens beweert. Het zou slechts een idee zijn waarover nog te praten valt. Merwestreek is niet van plan om voor de grond te betalen. Voor het pand zou de ontwikkelaar een symbolisch bedrag betalen van 1550 euro. Het oude raadhuis is volgens de gemeente 1,3 miljoen euro waard.

De rechter doet uitspraak op 27 november.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top