ACTUEEL

Gynaecoloog legt beslag op banktegoeden ziekenhuis

Een gynaecoloog heeft beslag laten leggen op het geld van het Advent Ziekenhuis op Curaçao. Hij hoopt zo de 76 duizend euro te krijgen die hem toekomt. De rechter heeft hem na een kort geding deels in het gelijk gesteld.

Dat meldt Medisch Contact op 16 november. De arts had eigenlijk een ton willen hebben, maar de rechter oordeelt dat hij daar geen recht op heeft.

Geschil

De schuld komt voor uit een jarenlang geschil tussen de gynaecoloog en het Advent. Omdat de verhoudingen waren verstoord, kreeg de arts in 2013 een toegangsverbod. Hij vocht dat met succes aan. Eind vorig jaar ontstond er opnieuw strijd over een toelatingsovereenkomst. Dus kreeg de arts in augustus weer een verbod. Hij kon twee geplande operaties niet meer doen en werd ook niet bij nieuwe operaties ingezet. Weer werd hij door de rechter in het gelijk gesteld.

Guldens

Het ziekenhuis roosterde hem toen weer in voor één dagdeel in de twee weken. Bovendien betaalde het Advent hem 35 duizend Antilliaanse guldens, het equivalent van 17 duizend euro. Dat is voor de gynaecoloog veel te weinig. Dus liet hij voor honderdduizend euro beslag leggen op banktegoeden van het ziekenhuis. Daarbij eist hij dat hij 28 operatie-uren per maand krijgt, in plaats van veertien uur nu. Die laatste eis heeft de rechter niet ingewilligd.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top