ACTUEEL

Bas Leerink stapt op als bestuursvoorzitter MST

Bas Leerink vertrekt volgende maand bij ziekenhuis MST. Per 1 januari 2019 treedt hij toe als partner bij IG&H als adviseur van zorginstellingen en verzekeraars.

Dat melden MST en IG&H op 19 november. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen. Eerder was Leerink werkzaam als bestuurder bij Zorgverzekeraar Menzis en daarna als bestuursvoorzitter bij het Medisch Spectrum Twente. In 2013 trad Bas Leerink aan als voorzitter van de raad van bestuur van MST. Onder zijn leiding heeft het ziekenhuis een goed werkend kwaliteitssysteem opgebouwd, is het verhuisd naar een nieuw gebouw en is er de afgelopen jaren een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd.

Zware dossiers

Leerink kreeg op verschillende fronten te maken met zware dossiers. Zo stond MST onder verscherpt toezicht bij de IGJ, ontbrak er een goed veiligheidsmanagementsysteem en verkeerde het ziekenhuis in zwaar financieel weer als gevolg van de nieuwbouw. Ook kampte het MST in 2013 nog met de naweeën van de zaak rond de neuroloog Jansen Steur, wat het imago van het ziekenhuis beschadigde. Kenmerkend was dat Leerink in deze vijf en een half jaar koos voor meer transparantie. Daarvoor kreeg hij intern en extern veel lof.

VBHC

De ambitie van de bestuursvoorzitter was om MST weer 'toekomst vast' te maken. Dat is gelukt: het MST is tijdig en binnen het budget verhuisd, de NIAZ-accreditatie is eind 2016 behaald. Daarnaast heeft MST in 2016 een meerjarencontract gesloten met zorgverzekeraar Menzis. Vermoedelijk schrijft de organisatie eind dit jaar weer zwarte cijfers. Ook heeft Leerink, samen met de andere Santeon Ziekenhuizen, value based health care op de agenda gezet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

20 november 2018

Mooi gedaan Bas.

Top