ACTUEEL

Maasduinen en Zorggroep Elde willen fuseren

Zorggroep Elde uit Boxtel en Stichting Maasduinen uit Kaatsheuvel willen in de zomer van 2019 fuseren. Het eerste deel van het verkenningsonderzoek heeft positief uitgepakt.

Bestuurders Martin van Ruit van Maasduinen en Jacqueline Joppe van Zorggroep Elde kondigen de voorgenomen fusie aan op 26 november. Begin volgend jaar willen de raden van bestuur een beslissing over het fusieplan nemen. De raden van toezicht, ondernemingsraden en cliëntenraden worden hierin nauw betrokken. Ook wordt de fusie door de NZa en ACM getoetst.

Dienstenaanbod

Het zorg- en dienstverleningsaanbod van Maasduinen en Zorggroep Elde varieert van zelfstandig wonen, wonen met zorg, verpleging en behandeling tot zorg thuis. Ze willen door de samenwerking meer slagkracht krijgen en het dienstenaanbod beter laten aansluiten op de behoeften van de doelgroep, variërend van lichte verzorging tot hoogcomplexe zorg, intra- en extramuraal. “Met de samenwerking bieden we straks meer specialistische zorg. Ook kan het aanbod wijkverpleging en herstelzorg verder groeien en professionaliseren. Door samen op te trekken ontstaat er ook meer ruimte om te investeren in sociale, technologische en ict-innovatie”, aldus de bestuurders. Tot slot krijgen door de fusie medewerkers meer functie- en doorgroeimogelijkheden.

Beide organisaties zijn nadrukkelijk verbonden met de dorpen en wijken waarbinnen zij actief zijn. Die verankering blijft behouden, zodat mensen hun leven voort kunnen zetten in de eigen levenssfeer en vertrouwde woon- en leefomgeving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top