ACTUEEL

Rijnstate en Johnson & Johnson tekenen vijfjarig partnership

Ziekenhuis Rijnstate heeft een vijfjarig contract gesloten met Johnson & Johnson Medical. Het bedrijf gaat de komende jaren bijna alle medische instrumenten leveren voor orthopedische, oncologische en bariatrische ingrepen van het ziekenhuis.

Dat meldt Rijnstate op 17 januari. Johnson & Johnson helpt Rijnstate zo de zorg betaalbaar te houden en verder te verbeteren. Dit doet zij met de inzet van medisch-technologische hulpmiddelen, en het helpen doorvoeren van technische innovaties en procesoptimalisaties. Zo gaat Johnson & Johnson Rijnstate bijvoorbeeld helpen het zorgtraject dat patiënten rondom een maagverkleinende operatie doorlopen efficiënter in te richten. Daarnaast worden onderdelen van de zorgtrajecten van orthopedie, chirurgische oncologie en traumatologie geoptimaliseerd.

Opleiding

De financiële ruimte die het contract oplevert wordt door Rijnstate besteed aan wetenschappelijk onderzoek dat past bij het zorgaanbod van Rijnstate en dat op veelvoorkomende aandoeningen gericht is, zoals fracturen en orthopedische ingrepen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de opleiding van de zorgprofessionals.

Verbeteringen

"Johnson & Johnson is al jaren een leverancier van ons ziekenhuis, en naar volle tevredenheid. We hebben onze relatie nu uitgebreid tot een heus partnership. Rijnstate doet vaak grote aantallen van bepaalde ingrepen. Door ons voor vijf jaar aan elkaar te verbinden ontstaan de rust en ruimte om echte verbeteringen te onderzoeken en onderzoekslijnen en opleidingsinfrastructuur vorm te geven", zegt Wim van Harten, voorzitter van de raad van bestuur van Rijnstate.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top