ACTUEEL

Wijkverpleging in Amersfoort failliet

Centrum Wijkverpleging in Amersfoort is deze week failliet verklaard. De curator gaat voor 130 werknemers collectief ontslag aanvragen, meldt vakbond NU'91.

De oorzaak van het faillissement is nog onbekend. "Dat gaat de curator nog uitzoeken, maar de geluiden die ik hoor zijn mismanagement", zegt een woordvoerster van NU'91. Volgens haar wordt er spoedig gekeken of er een overnamekandidaat is voor de Amersfoortse zorgorganisatie.

De rechtbank in Amsterdam heeft Marie-José Cools van De Advocaten van Van Riet aangesteld als curator. Zij was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. Hoeveel cliënten Centrum Wijkverpleging heeft, is nog onbekend. Bij het bedrijf werd vrijdag de telefoon niet opgenomen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

19 januari 2019

Mismanagement is een ruim begrip. Grote kans dat er jarenlang ingetekend is op onrealistische financiële vergoedingen van de gemeente en zorgverzekeraars met de afspraak om de zorg op peil te houden.
Waarschijnlijk had het bestuur gerekend op betere tijden na de bezuinigingen van de afgelopen jaren, die betere tijden bleven uit want veel gemeentes hebben besloten om tussen 2019 en 2021 nog flink te gaan bezuinigen op de WMO en WLS en de zorgverzekeraars doen dat ook nog in de ZWV voor de wijkverpleging.

In ergo een onhoudbare financiële zaak. We zullen dit nog meer gaan zien de komende tijd.

Top