Finance

Provincie weigert Amsterdam subsidie voor jeugdzorg

Amsterdam krijgt geen subsidie voor de jeugdzorg in de stadsregio van de Provincie Noord-Holland. De stad had om drie miljoen euro gevraagd, maar vangt bot. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Verdeling jeugdzorg

De jeugdzorg in Noord-Holland is verdeeld tussen de stad en de provincie. Zo is Amsterdam verantwoordelijk voor de zorg binnen de stadsgrenzen en de provincie voor de zorg daarbuiten. Beiden hebben hiervoor een eigen budget gekregen van het Rijk.

Discussie

Volgens Amsterdam hebben Amsterdammers ook recht op het geld van de Provincie, omdat zij ook provinciale opcenten betalen, aldus RTV Noord-Holland. De Provincie zegt dat de overige Noord-Hollanders echter ook betalen voor het grootstedenbeleid van Amsterdam via de belastingen. Hier zien deze mensen niets van terug. Of Amsterdam vervolgstappen gaat ondernemen, is nog niet duidelijk.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top