Vastgoed

Utrechtse zorgorganisaties tekenen Green Deal Duurzame Zorg

Utrechtse zorgorganisaties tekenen Green Deal Duurzame Zorg

Gemeenten en zorgorganisaties in de provincie Utrecht hebben op 6 maart de Green Deal 'Duurzame Zorg, voor een gezonde toekomst' getekend. Hierin staan afspraken over de verduurzaming van de Utrechtse zorginstellingen.

Ondertekenaars zijn zorgorganisaties Abrona, Reinaerde, Youké en Zorggroep Charim en de gemeenten Houten, Lopik, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist. De zorgorganisaties beloven stappen te zetten in de verduurzaming van de bedrijfsvoering en het vastgoed. De gemeenten ondersteunen de zorgorganisaties door de inzet van adviseurs en het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de provincie Utrecht en de Economic Board Utrecht.

Grootverbruikers 

Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. De gemeenten worden door zorgbestuurders gezien als vertegenwoordiger van overheidsbeleid. Door samen afspraken te maken en aan de slag te gaan, is er volgens de initiatiefnemers veel milieuwinst te behalen.

In Utrecht en Zeist is de aanpak al een succes. Altrecht en Careyn zijn aantoonbaar en zichtbaar op weg naar een duurzame bedrijfsvoering. Beide organisaties ontvangen van de wethouder Catsburg (Zeist) het certificaat Milieuthermometer brons voor de genomen maatregelen en verbeterde milieuprestatie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top