ACTUEEL

Failliet VillaKeizerskroon onder toezicht IGJ

De IGJ heeft de failliete zorginstelling VillaKeizerskroon in Maastricht onder verscherpt toezicht geplaatst. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen, stelt de inspectiedienst. VillaKeizerskroon is ondertussen bezig om een overnamekandidaat te vinden.

VillaKeizersKroon biedt zorg aan psychogeriatrische en somatische cliënten in twee tegenover elkaar gelegen locaties: Park en Weide. Beide locaties bieden ook ambulante zorg en dagbesteding. De inspectie ziet dat er structurele tekortkomingen zijn bij de zorg in de instelling en dat bestuurders te weinig sturen op verbetering hiervan. De IGJ stelt daarom VillaKeizersKroon voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht.

Betaling

De rechtbank verklaarde VillaKeizerskroon op 26 maart failliet. Het UWV neemt tot het einde van hun opzegtermijn de betaling van de salarissen voor de 28 vaste personeelsleden op zich. Tot eind april worden de activiteiten voortgezet en dus de zorg aan de cliënten gecontinueerd, schrijft dagblad De Limburger.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top