ACTUEEL

Ook FNV eist onderzoek naar bestuurder Loek Winter

De FNV laat het er niet bij zitten na het Slotervaartdrama. Er zal en moet een onderzoek komen naar de rol van Loek Winter, Willem de Boer en hun zakenpartners bij de ondergang van het ziekenhuis. De vakbeweging vreest dat de oud-bestuurders niet ter verantwoording worden geroepen.

Dit meldt De Telegraaf. Op haar website zegt de vakbond verontwaardigd te zijn over berichten dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een deal met vastgoedbedrijf Zadelhoff over de toekomst van het Slotervaartziekenhuis: “Bij die deal  blijven de heren Winter en de Boer als eigenaren en voormalig bestuurders van het failliete ziekenhuis namelijk gewoon aan het roer staan.”

FNV vakbondsbestuurder Cor de Beurs:  “Het kan toch niet waar zijn dat de twee personen die verantwoordelijk zijn voor het faillissement door deze deal de schulden, patiënten en werknemers van zich af kunnen schudden en gewoon door kunnen gaan met hun foute verdienmodel. Namelijk: geld verdienen aan vastgoed in plaats van goede zorg verlenen.”

Eerder werd bekend dat de gemeente Amsterdam naar de rechter is gestapt om een onderzoek af te dwingen naar de rol van de aandeelhouders en bestuurders bij het faillissement van het MC Slotervaart. De gemeente vreest dat zij anders niet verantwoordelijk worden gehouden voor mogelijk wanbeleid. De rechter bepaalde 4 juni dat Zadelhoff het vastgoed van MC Slotervaart mag kopen. 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top