ACTUEEL

Thuiszorgaanbieder stapt naar rechter om onthullingen

Thuiszorg Naborgh uit Rotterdam spant een kort geding aan tegen KRO-NCRV en onderzoeksplatform Follow The Money. Op die manier wil de zorgaanbieder voorkomen dat de twee gedaagde media openbaren dat en hoe de organisatie zich volgens hen schuldig heeft gemaakt aan zorgfraude. Dat melden KRO-NCRV en Follow The Money.

KRO-NCRV’s dataplatform Pointer en Reporter Radio deden met Follow The Money onderzoek naar zorgorganisaties die hoge winsten maken. "De resultaten laten zien dat er het nodige mis is met ons zorgstelsel", aldus Eric Smit van Follow the Money.

Smit en hoofdredacteur Henk van der Aa van KRO-NCRV zien het kort geding met vertrouwen tegemoet. "Daar waar je eerder duizenden jaarverslagen handmatig door moest lopen zie je nu in een oogopslag onverklaarbare winstmarges opduiken. Dit hebben we aangevuld met degelijk journalistiek onderzoek, met hoor en wederhoor." Bij Thuiszorg Naborgh was maandagmiddag niemand voor commentaar bereikbaar.

Zitting

De zitting is woensdag in Rotterdam. Op woensdagavond staat bij KRO-NCRV op NPO 2 een tv-uitzending van Pointer gepland. Follow The Money publiceert die dag op ftm.nl en zondag zendt Reporter Radio nog een reportage uit op NPO Radio 1. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top