Vastgoed

DZ stoot vastgoed af

Het Deventer Ziekenhuis (DZ) verkoopt een voormalige ziekenhuislocatie voor 6,2 miljoen euro aan het Apollo Zorgvastgoedfonds. Het pand doet momenteel dienst als gezondheidscentrum. De zorgfunctie blijft na verkoop behouden.

Het ziekenhuis motiveert de verkoop met het argument dat vastgoedbeheer geen kerntaak is. “We zijn er om zorg te verlenen en niet voor exploitatie van gebouwen”, stelt bestuurder Eric Kroon. “We zijn blij dat we met het Apollo Zorgvastgoedfonds een partij hebben gevonden die belangrijke functies voor de stad op deze multidisciplinaire zorglocatie handhaaft. ‘’

In het uit 1956 stammende pand zitten onder meer een apotheker, een praktijk voor fysiotherapie en een huisartsenpraktijk. Zij huren deze ruimte tot nu toe van het ziekenhuis. Na de overname blijft het Apollo Zorgvastgoedfonds het voormalige Sint Jozef ziekenhuis aan deze zorgorganisaties verhuren.

Ook het Deventer Ziekenhuis blijft aan de locatie verbonden. Zo zal het ziekenhuis er onder meer ruimte voor zijn trombosedienst huren. Bovendien blijft er een Servicepunt Bloedafname van het ziekenhuis beschikbaar. De opbrengst van verkoop wordt de komende jaren ingezet voor de zorgverlening in het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top