HRM

Bonden willen landelijke staking ziekenhuizen

De vakbonden roepen ziekenhuispersoneel op voor een landelijke staking over ruim een maand. Daarmee willen ze druk zetten op de cao-onderhandelingen.

De komende tijd gaan de vakbonden met ziekenhuismedewerkers in gesprek over een eventuele deelname. Zij verwachten dat minimaal de helft van de ziekenhuizen op 20 november meedoet.

Zondagsdiensten

Sinds juli hebben al 25 ziekenhuizen 24 uur lang zondagsdiensten gedraaid. Daarbij sloten honderden afdelingen hun deuren voor niet-spoedeisende zaken.

Looneisen bijstellen

De bonden zijn de NVZ deels tegemoet gekomen door hun looneisen bij te stellen. In plaats van 5 procent meer salaris zijn ze bereid om akkoord te gaan met 3,5 procent meer salaris over 2019 en 4 procent voor 2020 en 2021.

Drie voorstellen

Voorwaarde is dat de NVZ drie voorstellen uit haar 'laatste bod' intrekt. Het gaat om de afschaffing van de werkgeversvergoeding voor de aanvullende zorgverzekering, het plan te korten op de aanvulling van inkomen bij ziekte en het voorstel het bevorderingsbeleid uit de cao te halen en voortaan te bespreken met de OR’s.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top