ACTUEEL

Gepensioneerde zorgbestuurder gaat als verpleger werken

Gert van der Pluijm (65) begon als verpleger en werd directeur van zorgcentrum Raffy in Breda. Na zijn pensioen is hij weer als verpleger gaan werken. "Ik vind het gewoon heel leuk werk", aldus Van der Pluijm. Hij wil hiermee ook jongeren inspireren om te kiezen voor een baan in de zorg.

Gert van der Pluijm nam deze zomer afscheid als zorgbestuurder. Hij kon de zorg niet missen en wilde zijn passie blijven uitoefenen. Dat was niet zozeer het besturen van een zorgorganisatie, maar juist het verzorgen van mensen. Van der Pluijm werkt nu drie dagen per week bij Volckaert in Oosterhout. Hij is aan de slag gegaan op een afdeling voor dementerende ouderen.

Loslaten

"Ik doe het serieus en ik krijg er ook voor betaald, maar eigenlijk is het gewoon een hobby", zo zegt hij tegen Omroep Brabant. "Het is erg fijn om mensen die heel afhankelijk zijn nog een goede dag te kunnen geven. Dat doe je samen met een team. En als je dag er dan op zit, kun je dat ook weer allemaal loslaten. En bij het werk als bestuurder ging het 24 uur door."

Werkvloer

Hij vindt dat meer managers of bestuurders dit zouden moeten doen. Gert van der Pluijm: "Niet zomaar één dagje in de maand meelopen, want dan ben je niet echt onderdeel van het zorgproces. Maar als je het regelmatig doet, dan weet je ook wat er echt speelt op de werkvloer. Maar ik vind dat dit veel te weinig gebeurt."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Irma

31 oktober 2019

Verpleger ??? Ons beroep is verpleegkundige!

Iris van der Reijden

10 november 2019

was 8 jaar geleden regiodirecteur bij een grote zorgorganisatie; mijn BIG registratie weer gehaald en in vaste dienst bij @familysupporters, hulp en dienstverlening & steun en toeverlaat zijn v ouderen, ondersteunen en samenwerken met naasten. Multidisciplinair, veelal samen met SO en GZ psycholoog en eigen formeel en informeel netwerk. puzzelen, op zoek naar wat voor deze persoon in deze omstandigheden werkt. #mooiwerk

Top