Algemeen

Unilabs neemt Saltro over

Diagnostiekaanbieder Saltro treedt per 1 januari 2020 toe tot Unilabs, de Europees marktleider in de diagnostiek. De contracten zijn getekend, alleen een aantal Nederlandse overheidsinstanties moet nog groen licht geven voor de overname.

Saltro is niet de eerste Nederlandse diagnostiekaanbieder die onderdeel wordt van Unilabs, 2018 gebeurde hetzelfde met Medlon. Unilabs heeft laboratoria in zestien verschillende landen en een jaaromzet van een miljard euro.

Schaalvergroting

Met deze stap hoopt Saltro enerzijds de continuïteit te garanderen en anderzijds investeringsruimte te krijgen voor innovatie. Ook kan de schaalvergroting zorgen voor inkoopvoordeel en internationale kennisuitwisseling. Het bedrijf hoopt zo beter toekomstbestendig te zijn. Saltro constateert dat de tarieven in Nederland onder druk staan en dat de wensen van de patiënten vragen om technologische ontwikkelingen.

Goedkeuring

De ondernemingsraad, cliëntenraad, adviesraad en de raad van toezicht hebben al positief advies en goedkeuring gegeven voor de overname. De komende maanden moeten ook diverse overheidsinstanties, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), nog groen licht geven. Als zij voor het eind van het jaar uitsluitsel geven, treedt Saltro per 1 januari 2020 toe tot Unilabs.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top