ACTUEEL

Ex-directeur Icare ontkent fraude tegenover rechter

Bij de rechtbank in Assen is dinsdag de omvangrijke rechtszaak tegen ex-Icare-directeur Bart V. (60) uit Zuidhorn begonnen. Hij wordt verdacht van miljoenenfraude. V. stond samen met medeverdachte Johan B., thans wonend in Spanje, voor de Noordelijke Fraudekamer in Assen.

‘Niet zelf geschreven’

De twee zouden samen onder meer Thuiszorg Icare in Meppel voor miljoenen hebben opgelicht door gesjoemel met geld van de opbrengst uit verkoop van thuiszorgwinkels. V. ontkende voor de rechtbank de ten laste legging. Dit ondanks belastende verklaringen van verschillende personen. Maar V. en zijn advocaat zeggen zich totaal niet in de beschuldigingen te herkennen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.  Een handgeschreven document, dat zou gaan over cheques van een Zwitserse bankrekening, werd door meerde mensen aan Bart V. toegeschreven. V. zei dat het handschrift inderdaad op dat van hem lijkt, maar dat hij het absoluut niet zelf heeft geschreven.

Knip- en plakwerk

Ook ontkende hij dat hij een cheque van 150 duizend euro uit Zwitserland heeft ontvangen. Getuigen hebben bij de rechter-commissaris verklaard dat het geld afkomstig was van de verkoop van panden van een BV van Icare. V. suggereerde dat de handgeschreven berekening mogelijk door knip- en plakwerk was samengesteld. In totaal zijn tenminste vier zittingsdagen voor de strafzaak gepland. Woensdag moeten twee medeverdachten voor de rechtbank verschijnen. Donderdag worden de andere verdenkingen tegen V. behandeld. Dan volgt ook de strafeis tegen V. en medeverdachte Johan B.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top