Finance

KPMG signaleert succesfactoren voor kostenbesparing

Betrokkenheid en inspiratie van het topmanagement, de noodzaak om zorgprofessionals aan te moedigen en te ondersteunen om met een frisse blik naar het zorgproces te kijken en een aanpak die het zorgproces analyseert vanuit het perspectief van de patiënt. Dat zijn de drie succesfactoren voor kostenbesparing en kwaliteitsverbetering in de zorg, constateert KPMG op basis van het onderzoek ‘A better pill to swallow’.

Wereldwijde kennisdeling

KPMG heeft een tiental ‘toonaangevende’ programma’s gericht op kwaliteits- en efficiencyverbetering in zeven landen onderzocht. De uitdagingen waar Nederlandse zorginstellingen voor staan, zijn volgens KPMG vergelijkbaar met andere landen. Wereldwijde kennisdeling levert zorginstellingen zou aanzienlijke besparingen op kunnen leveren, zo blijkt uit ‘A better pill to swallow’.

Kwaliteit en efficiency

De internationale accountants- en adviesorganisatie stelt in een persbericht dat de onderzochte programma’s een aantal overeenkomsten kent, zoals inspirerend leiderschap, de wil om te innoveren en de bereidheid om risico’s te nemen. Jan de Boer, partner van KPMG Advisory en verantwoordelijk voor de adviesdienstverlening aan gezondheidszorginstellingen in Nederland, illustreert de verbeteringen: “Zo werden bijvoorbeeld kosten bespaard door patiënten te coachen in het veranderen van hun levensstijl, door de ruimte in het ziekenhuis efficiënter te benutten, door goedkopere inkoop van medicijnen, door verpleegkundigen meer verantwoordelijkheid te geven en door het opnieuw inrichten van de dienstverlening waardoor de lengte van het ziekenhuisverblijf drastisch naar beneden ging.”

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top