ACTUEEL

Klink: geen proef vrije prijsvorming tandartsen in 2011

De proef om tandartsen zelf hun prijs te laten bepalen start niet in 2011. Demissionair minister Ab Klink van VWS laat de Tweede Kamer donderdag weten dat hij het niet verantwoord vindt om het experiment dan al te beginnen.

Transparantie mondzorg

Door de vijf jaar durende proef zouden klanten beter kunnen beoordelen welke kwaliteit de tandarts biedt en welk prijskaartje daaraan hangt. Klinkt betwijfelt echter of tandartsen al op zo'n korte termijn een goede transparantie van prijs, kwaliteit en prestatie kunnen waarborgen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Vrije prijzen mondzorg

In 2009 maakte de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) al hetzelfde voorbehoud. Hoewel Klink sindsdien verbeteringen ziet, vindt hij die nog onvoldoende om in 2011 met het experiment te beginnen. Hij laat het nu aan het nieuwe kabinet over om te beslissen of er per 2012 al dan niet vrije prijzen in de mondzorg komen.

De Tweede Kamer heeft de vrije prijsvorming in de mondzorg als controversieel aangemerkt.  (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top