ACTUEEL

Westerlaken breekt lans voor mantelzorg

Bestuurder Anton Westerlaken van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam spreekt op 3 juni de vijfde Nationale Mantelzorglezing uit. Westerlaken zet zijn visie uiteen op het raakvlak tussen formele en informele zorg.

Praktische instrumenten

Voorafgaand aan de lezing is er een werkconferentie onder aanvoering van initiatiefnemers Mezzo en Expertisecentrum Mantelzorg. Tijdens de conferentie wordt ondermeer het Impulspakket Samenspel gepresenteerd. Dit is een pakket met praktische instrumenten die de relatie formele zorg en informele zorg kunnen verbeteren.

Debat

Na de Mantelzorglezing is er een debat met onder anderen ActiZ-directeur Aad Koster, revalidatiearts en onderzoeker Anne Visser-Meily van het UMC Utrecht, bestuurslid Liesbeth Hoogendijk van Mezzo en bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis. Zij buigen zich over vragen als hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg beter kunnen samenwerken om de stijgende vraag naar zorg het hoofd te bieden en hoe zij ertoe kunnen bijdragen dat mantelzorgers de zorg aan hun naasten niet overbelast raken.

Skipr-hoofdredacteur Ruud Koolen is dagvoorzitter.

Samenspel

Steeds meer zorgorganisaties onderkennen dat  langdurige, intensieve zorg een samenspel is tussen professionals en mantelzorgers. Maar in de praktijk blijkt het niet zo eenvoudig om deze samenwerking vorm te geven.  Om hier verandering in te brengen wil de Mantelzorglezing politici, beleidsmakers, wetenschappers, opinieleiders en beroepskrachten bij elkaar brengen.

Aanmelden voor de 5e Nationale Mantelzorglezing en Werkconferentie Mantelzorg kan op de site van het Leids Congresbureau.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Murray19Billie

26 november 2010

Make your life more easy get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> and everything you want.

Top