ACTUEEL

Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw

Demissionair minister Ab Klink van VWS en het algemeen bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hebben Marjolein Verstappen en Richard Janssen (foto) benoemd tot nieuwe bestuursleden van ZonMw. Zij starten op 1 oktober.

Marjolein Verstappen

Verstappen is in de raad van bestuur van Agis Zorgverzekeringen ondermeer verantwoordelijk voor zorginkoop en kennisontwikkeling op zorggebied. Ze heeft ondermeer bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Financiën gewerkt. Bij de gemeente Rotterdam was ze ondermeer directeur bedrijf en bestuur bij de GGD. Ze is vervolgens acht jaar werkzaam geweest bij de GGD Amsterdam, waarvan de laatste drie jaar als algemeen directeur. Ze is lid van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Richard Janssen

Janssen is hoogleraar Economie en Organisatie van de gezondheidszorg aan de Universiteit van Tilburg en is daarnaast lid van de raad van bestuur van Altrecht. Hij was voorheen directeur van de GGD Eindhoven en bestuursvoorzitter van de Mondriaan Zorggroep in Heerlen. Hij is adviseur aan de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg en was tot voor kort bestuurssecretaris bij GGZ Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top