ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Lantain verlaat Gelre ziekenhuizen

Roy Lantain neemt afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van de Gelre ziekenhuizen. Lantain gaat in het najaar van 2011 met vervroegd pensioen. De raad van toezicht gaat extern op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Herstructurering

Naast Lantain neemt ook Maarten Imkamp afscheid als lid van de raad van bestuur. In het kader van de omvorming naar een holding en de daarbij horende herstructurering van de raad van bestuur beëindigt Imkamp per 1 december zijn werk als bestuurder.  Daarmee blijft Gerjan Heuver over als enig oorspronkelijke lid van het bestuurlijke driemanschap.

‘Tegenzin’

De raad van toezicht zegt met “tegenzin” te voldoen aan het verzoek tot vervroegde uittreding van de 61-jarige Lantain. Volgens de raad van toezicht betekent Lantains vertrek “een groot verlies” voor de Gelre ziekenhuizen. “ln de acht jaar dat de heer Lantain voorzitter van de Raad van Bestuur is, heeft hij Gelre ziekenhuizen verder op de kaart gezet”, aldus de voorzitter van de raad van toezicht Harm Bruins Slot. “De heer Lantain is een markante bestuurder  die met groot gevoel voor rechtvaardigheid standvastig leiding geeft aan de organisatie.”

Bewezen diensten

Ook Imkamp krijgt een pluim voor bewezen diensten. “ln de afgelopen turbulente jaren heeft de heer lmkamp de complexe medische portefeuille in de Raad van Bestuur met verve en grote persoonlijke betrokkenheid  vormgegeven en uitgebouwd”, schrijft Bruins Slot. “Zo is onlangs de nieuwbouw van het ziekenhuis in Zutphen geopend, waar hij sterk betrokken is geweest bij de ontwikkeling en vertaling van de zorgvisie naar de nieuwe werkorganisatie.”

Herverdeling

Om een opvolger voor Lantain te vinden gaat de raad van toezicht over tot externe werving. Tot de komst van een nieuwe bestuursvoorzitter worden de portefeuilles tussen de zittende leden herverdeeld. Lantain neemt daarbij de algemeen ondersteunende diensten, met uitzondering van ICT en opleidingen, van Heuver over. De portefeuille van Heuver wordt uitgebreid met de operationele processen binnen Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen alsmede patiëntveiligheid en zorgkwaliteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top