ACTUEEL

Veroordeelde tandarts werkt in Spanje verder

Tandarts Ben Verlinden blijkt ondanks zijn beroepsverbod in Nederland nog altijd zijn werk uit te oefenen. De man werkt in het Spaanse Marbella voor Nederlandse pensionado's. Justitie waarschuwt potentiële slachtoffers, zo meldt het AD.

Verwoest

Verlinden (58) liet in ons land een spoor van verwoeste gebitten achter. Hij 'vulde' gaatjes die er niet waren, liet broodnodige kronen en wortelkanaalbehandelingen achterwege en trok kiezen terwijl dat niet nodig was. Patiënten hielden aan zijn behandeling blijvende en ernstige gebitsschade over.

Beroepsverbod

Verlindens handelswijze kwam hem op vijf berispingen bij het medisch tuchtcollege te staan. Ook werd hij in 2001 uit het tandartsenregister geschrapt, maar de man ging in louche praktijken verder waar hij zich in contanten liet betalen. Twee veroordelingen bij de rechtbank, die werden gepubliceerd  in vakbladen, dwongen hem te stoppen als tandarts in Nederland.

‘Stom toeval’

Bij “stom toeval”, ontdekte officier van justitie Frances Schlingemann onlangs dat de man nu tandarts is voor gepensioneerde Nederlanders in Zuid-Spanje. “Een medewerker van ons was op bezoek bij zijn ouders in Spanje toen hij advertenties tegenkwam in huis-aan-huis-bladen,'' zegt Schlingemann, die Verlinden in 2008 voor de rechter sleepte voor mishandeling, in het AD. Bij deze gelegenheid werd Verlinden wegens mishandeling, valsheid in geschrifte en oplichting tot een jaar cel veroordeeld waarvan negen maanden voorwaardelijk.

Praktijk

Hoewel hij bij zijn laatste rechtszaak nog verklaarde “nooit meer een boor in zijn handen te willen hebben”, blijkt Verlinden onder zijn eigen naam opnieuw een praktijk te hebben geopend aan de Spaanse kust.  Volgens het OM heeft de man ook al behandelingen uitgevoerd, met alle risico's van dien. Of er opnieuw slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top