ACTUEEL

Zeeuwse ziekenhuizen heroverwegen locatiekeuze

Als het aan interim-bestuurder Pieter Vierhout van het Ziekenhuis Walcheren ligt, wordt er bij Arnemuiden een gezamenlijke nieuwe locatie voor de Zeeuwse ziekenhuizen gebouwd.  Tijdens een informatiebijeenkomst noemde Vierhout  Arnemuiden "een ideale optie". De betreffende locatie is in een eerder stadium aan de orde geweest, maar bleek toen tot spijt van de medisch specialisten niet haalbaar.  "We hebben het idee losgelaten toen het financieel onmogelijk bleek",  aldus Jan Doelman van de medische staf van het ziekenhuis in Goes. "Er wordt ook opnieuw gekeken naar de locatie Vlissingen”, stelt Vierhout in de PZC . “Maar als het gebouw echt gedateerd is, moeten we ons heroriënteren op de vraag of dat de beste plaats is. Daar krijgt u uitleg over als we een keuze hebben gemaakt."

Traumahelikopter

Om de spoedeisende hulp op orde te krijgen wil Vierhout  proberen om in de zomermaanden een traumahelikopter naar Zeeland te halen. "Er is in Rotterdam een extra helikopter. Het zou mooi zijn om die in Goes te stationeren." Een dergelijke voorziening kost - inclusief bemanning en brandstof – circa acht ton per jaar.  Dergelijke kosten kunnen de armlastige Zeeuwse ziekenhuizen niet dragen. Vierhout heeft het plan daarom aan minister Ab Klink van Volksgezondheid voorgelegd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

12 maart 2009

Bravo PieterEindelijk komen er oplossingen die noch Goes noch Vlissingen dominant neerzetten

Arnemuiden is een goede plek , en een Traumahelicopter zorgt voor korte aanvoer tijden.

Succes met je aanpak en doorpakken

Het is niet zo erg als specialisten ook eens 20 minuten in een auto naar hun werk moeten.Een zorginnovator met een Zeeuws hart.

Top