ACTUEEL

Winter wordt bijzonder hoogleraar Nyenrode

Winter wordt bijzonder hoogleraar Nyenrode

Bestuursvoorzitter Loek Winter van de MC|Groep wordt op 1 januari bijzonder hoogleraar healthcare entrepreneurship aan de Nyenrode Business Universiteit. De leerstoel wordt ondersteund door het platform van Verenigde Ondernemers in de Zorg (VEROZ).

 

Worstelen

“Wij richten ons als business universiteit sowieso op ondernemerschap, dus een leerstoel ondernemerschap in de zorg is dan logisch”, licht woordvoerster Jakomien ter Haar het initiatief  van Nyenrode toe. “Daarnaast merken wij dat veel zorginstellingen worstelen met de vernieuwing in de zorg. Loek Winter is als zorgondernemer bij uitstek ervaren en bedreven om invulling te geven aan een programma  rond de vernieuwing van zorg.”

Extern kapitaal

Zorgondernemer en radioloog Winter startte zo’n tien jaar geleden onder de naam DC|Groep een keten van diagnostische centra. Daarnaast is Winter sinds 2008 eigenaar van de MC|Groep, de voormalige IJsselmeer ziekenhuizen met locaties in Lelystad en Dronten. Winter kwam vorige week in het nieuws met plannen voor obligatieregeling om zo op een nieuwe manier om extern kapitaal voor de zorg te werven.

Politiek beladen

Als bijzonder hoogleraar zal Winter zich ondermeer bezig houden met het ontwikkelen van verschillende programma’s om healthcare entrepreneurs op te leiden.  Ook is betrokken bij het uitdenken en de incubatie van nieuwe business modellen. Daarnaast zal hij zich richten op wetenschappelijk onderzoek  en het publieke debat rond het thema zorgvernieuwing aantrekken. Opvallend genoeg vermijdt Nyenrode in dit verband het gebruik van het woord marktwerking. Een bewuste keuze, legt Ter Haar uit. “We doen dit deels omdat het begrip marktwerking politiek beladen is, maar ook omdat het een heel diffuus begrip is, dat voor iedereen wat anders inhoudt. Daarom spreken wij liever van vernieuwing.”

Event

Aankomend hoogleraar Winter spreekt woensdag 15 december op het Skipr-event dat in de Orangerie in Den Bosch wordt gehouden. Belangstellenden kunnen op de site van Skipr meer informatie over het programma vinden of zich inschrijven.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 december 2010

Ben benieuwd wat bedoeld wordt met " ondersteund door VEROZ" . Hebben ze de leerstoel gekocht? Ben benieuwd naar de inhoud van het lesmateriaal.
VEROZ en DSB hadden toch ook wat? Deelden ze geen bestuursleden?

Top