ACTUEEL

Laurentius schrijft weer zwarte cijfers

Het Laurentius ziekenhuis in Roermond sluit dit jaar af met een positief resultaat van vijf miljoen euro. De bezuinigingsoperatie, die het ziekenhuis begin dit jaar inzette en waarbij veertig arbeidsplaatsen sneuvelden, heeft daarmee vruchten afgeworpen.

 In balans

Het resultaat is gunstiger dan voorzien. De raad van bestuur was voor 2010 uitgegaan van een positief resultaat van  1,4 miljoen euro. "Hard werken en strak sturen heeft ertoe geleid dat onze personele formatie weer terug in balans is met onze omzet", reageert bestuursvoorzitter Jack Thiadens. "Dit hebben we kunnen realiseren zonder gedwongen ontslagen." Thiadens onderkent dat de inhaalbeweging veel heeft geëist van medewerkers en medisch specialisten.

Kiezen

Om de positieve resultaten te bestendigen moet het ziekenhuis volgens Thiadens verder gaan op de ingeslagen weg van personele flexibilisering en bovendien keuzes maken in het behandelaanbod. "Doen wij het niet zelf, dan worden ze voor ons gemaakt", gelooft Thiadens. "De eisen inzake kwaliteit en kwantiteit nemen voortdurend toe, alleen door samenwerking kan hieraan voldaan worden. Onze matige financiële uitgangspositie heeft het proces van keuzes actueel gemaakt. Natuurlijk doet kiezen pijn. Het is de kunst om in 2011 te gaan focussen op inhoudelijke belangrijke zaken zoals kiezen in het medisch portfolio, de samenwerking met anderen in de regio, medische kwaliteit en patiëntenservice."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top