ACTUEEL

Fornix Biosciences verkocht allergiedivisie te vroeg

Fornix Biosciences verkocht allergiedivisie te vroeg

Fornix Biosciences in Lelystad, de voormalige producent van allergiemiddelen, heeft vorig jaar wellicht te vroeg zijn allergiedivisie verkocht aan de Deense aartsrivaal ALK. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De krant leidt uit een uitspraak van de Raad van State af dat kaskraker Oralgen, een middel tegen graspollenallergie, mogelijk alsnog een officiële registratie krijgt. Fornix verkocht vorig jaar de allergiedivisie wat de voornaamste inkomstenbron was, omdat alle registratieaanvragen voor Oralgen waren gestrand bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het middel dreigde daardoor niet meer vergoed te worden door zorgverzekeraars.

Vormfouten

De Raad van State oordeelde in december dat het CBG de aanvragen in principe terecht heeft afgewezen, maar stelt ook dat het bureau ernstige vormfouten heeft gemaakt. Zo weigerde het CBG om bepaalde onderzoeksdata in de beoordeling mee te wegen. Daarom moet het bestuursorgaan zich opnieuw over de aanvraag buigen.

Positieve beoordeling

De directie van ALK Nederland heeft aangegeven die data alsnog in te sturen. Daardoor bestaat er een kans dat het CBG alsnog tot een positieve beoordeling komt.

Ontmanteling

Fornix verkeert sinds de verkoop van de allergiedivisie in staat van ontmanteling. Deze week werd de verkoop bekendgemaakt van dochterbedrijf Artu Biologicals in Duitsland. Over verkoop van het laatste Fornix-onderdeel Laprolan, dat medische hulpmiddelen distribueert, wordt onderhandeld.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top