ACTUEEL

Waterlandziekenhuis stort ton in steunfonds gedupeerden

Waterlandziekenhuis stort ton in steunfonds gedupeerden

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft 100.000 euro in een steunfonds gestoken voor slachtoffers van een omstreden rugchirurg. Het ziekenhuis wil zo slachtoffers tegemoet komen, vooral mensen die in afwachting van hun claim in financiële moeilijkheden dreigen te komen. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Maatregelen

Om fouten in de toekomst te vermijden, stelt het ziekenhuis een klokkenluidersregeling in. Verder komt een Centrum voor Kwaliteit dat de geboden zorg in het ziekenhuis moet verbeteren, schrijft RTV Noord-Holland.

Claims

Bij het ziekenhuis kwamen afgelopen jaar ruim honderd klachten binnen tegen de chirurg; 61 mensen hebben een claim ingediend.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

10 januari 2011

Kijk naar uitzending gemist: Tros Radar 10 jan. 2011: ziekenhuis Waterland faalt in verstrekken van eerlijke informatie en adequate medische begeleiding, cq herstelbehandeling aan slachtoffers van orthopeed.de Bruin, op basis van de onderlinge zwijgplicht van artsen.
100.000 is een beledigend bedrag als totaaalsom voor de meer dan 100 slachtoffers.
Waarom zwegen de collega's, de verpleegkundigen, de directie, de huisartsen, de zorgverzekeraars, de aansprakelijkheidsverzekeraars? Wat deed de Inspectie?
Wat deed de wetenschappelijke vereniging orthopeden?
NIETS: voer patienten als makke schapen naar de slachtbank, want het levert geld op. Wat een gebrek aan ethiek.. Dit mag nooit meer gebeuren: 25 jaar wanbeleid!
Vertel en Herstel, Registreer en Leer: www.sin-nl.org

Top