ACTUEEL

GGZ Nederland zet in op duurzame inzetbaarheid in cao

GGZ Nederland zet in op duurzame inzetbaarheid in cao

Medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten duurzaam, effectief en efficiënt ingezet worden als het aan GGZ Nederland ligt. De brancheorganisatie wil hiervoor via de CAO-GGZ randvoorwaarden creëren. Op 11 maart vindt de eerste cao-besprekingplaats.

Voorstel CAO-GGZ

Op 1 maart 2011 heeft GGZ Nederland haar voorstellenbrief uitgewisseld met de werknemersorganisaties.  Zij wil duurzame inzetbaarheid bereiken door goed gebruik te maken van  het levensfasebudget in de cao en door het adequaat opleiden van medewerkers in elke fase van de carrière.

Investeren in kwaliteit, veiligheid, inzetbaarheid, innovatiekracht en productiviteit is volgens GGZ Nederland nodig om in de toekomst adequate en betaalbare zorg te kunnen blijven realiseren.  Dit met het oog op de toenemende zorgvraag, het strakke budgettaire kader, maar ook de over enkele jaren weer te verwachten krapte op de arbeidsmarkt.

Rond het thema flexibiliteit zet GGZ Nederland in op een grotere personele inzet door onder meer verruiming van de reguliere werktijden en vereenvoudiging van arbeidstijdenregelgeving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top