ACTUEEL

Catharina-ziekenhuis benoemt interim-bestuurder

Catharina-ziekenhuis benoemt interim-bestuurder

Rinus van Riel (1953) is benoemd tot tijdelijk lid van de raad van bestuur van het Catharina-ziekenhuis. Met voorzitter Piet Batenburg vormt Van Riel vanaf 14 maart de raad van bestuur van het Eindhovense ziekenhuis.

Gespannen verhouding

Van Riel (1953) volgt Lenny Berkers op die medio gebruari wegens een verschil van inzicht over de te volgen koers opstapte als lid van de raad van bestuur. Volgens het Eindhovens Dagblad hangt het vertrek van Berkers samen met een gespannen verhouding met de medische staf. Die zou zich volgens het ED in 2008 tegen de voordracht van Berkers als bestuurder hebben uitgesproken. Ook bestond er volgens het ED binnen de medische staf wrevel over de strakke financiële koers van Berkers.

Brede kennis

Van Riel is econoom. Na een loopbaan op het ministerie van Financiën heeft hij vanaf 1989 diverse bestuurlijke functies bij woningcorporaties en ziekenhuizen ad interim ingevuld. Hij heeft een brede ervaring in de ziekenhuissector opgebouwd en brede kennis en ervaring op het gebied van economie en financiën, bedrijfsvoering, ICT en bouw.
Van 2007 tot 2009 was Van Riel interim-bestuurder bij het Amphia ziekenhuis te Breda. Tot twee maanden geleden zat hij op tijdelijke basis in de raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum te Zaandam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top