ACTUEEL

Brandon is verhuisd naar andere instelling

Brandon, de achttienjarige verstandelijk gehandicapte jongen die in het nieuws kwam toen bleek dat hij al drie jaar vastgebonden leeft in zijn kamer, is woensdag verhuisd naar een instelling in Sliedrecht. Hij woonde tot dat moment in de instelling 's Heeren Loo in Ermelo.

Los

Volgens de moeder van Brandon zit hij niet meer vast en gaat het goed met hem. Zij zei dit woensdagavond in de Madiwodovrijdagshow van Paul de Leeuw.

Ophef

Na de ophef die in januari ontstond over de beperkte leeftomstandigheden van Brandon, riep het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) deskundigen uit verschillende disciplines bij elkaar geroepen om mee te denken over betere zorg voor Brandon. Dat gebeurde mede op verzoek van het ministerie van VWS en de moeder van Brandon. In maart werd bekend dat Brandon zou verhuizen van ’s Heeren Loo naar ASVZ. Deze instelling werkt met de zogenaamde Triple C behandelmethode. Bij deze behandelmethode worden vrijwel geen vrijheidsbeperkende maatregelen toegepast.

Meepraten over vrijheidsbeperking? Ga dan naar de Skipr community over dit onderwerp.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 mei 2011

M.a.w. de overheid en verantwoordelijken hebben het volk weer zoetgehouden voorlopig. Want zulk soort gevallen komen veelvuldig voor uiteraard in de psychiatrie helemaal al ook.
Geld, kwestie van willen als verantwoordelijke zorgverleners erbij, en kwestie van waar Nederland zijn geld in investeert.
Kijk maar naar tekorten in Jeugdzorg. Kwestie van vaak onwil,aangezien daarvoor al gezag aan verkeerde mensen wordt gegeven ook in het recht, gevolg zieke kinderen.
Duizenden dus.
En dat juist is zo hypocriet.Je kan geen ouders die volkomen gestoord zijn, jaja, gezag geven bij geboorte van kinderen.
Onderwerp ligt moeilijk? Helemaal niet. Alleen dan moet je de zaken niet belazeren in rapportages die niet deugden of deugen he instanties?
GGZ die verzwijgt omdat ze het "hun taak" niet vinden en politie die dan zegt: Ja maar mevrouw is toch 'onder behandeling ggz'?
Ja....en???
De patiëntjeskwekerij Nederland bij uitstek.
Niet willen zien.

Top